Strategisch risicobeheer

Iedere groeiende en sterke onderneming zal vroeg of laat kritisch moeten gaan kijken naar de manier waarop zij energie gebruiken en welke risico’s daaraan zijn gebonden. Tevens moeten de risico’s goed afgedekt zijn en rekening houden met lange termijndoelen van uw organisatie. Een eenduidige strategie voor risicobeheer rond energie is inmiddels achterhaald geworden. Bedrijven moeten nu een evenwicht zien te vinden tussen risicovermijding en risicoaanvaarding om hier voordeel uit te halen.

Het beschermen van uw positie

Er zijn tal van strategieën en instrumenten beschikbaar voor risicobeheer rond energie en grondstoffen. O2 maakt gebruik van strategische en dynamische methodes en perfectioneert deze vervolgens aan de hand van uw unieke risicobeleid.

Uw strategie op maat voor risicobeheer rond grondstoffen

Met een strategie voor risicobeheer brengt u tegenstrijdige doelstellingen in evenwicht, zodat u zich kunt beschermen tegen stijgende prijzen en kunt profiteren van dalende markten. Gedurende het proces optimaliseren wij uw kapitaal, om ervoor te zorgen dat u binnen de grenzen van uw grondstoffenbudget blijft en energieprijzen kunt optimaliseren. Door deze benadering op basis van risico analyse kunt u zich in de markt bedienen van vaste en niet-vaste aankooptactieken.

Wanneer u een strategie voor het anticiperen op risico’s hanteert, bedient u over het algemeen met met “Buy and hold” inkooptactieken. Het kan zijn dat u in een situatie verkeert waarin u een positie in de markt inneemt en deze positie moet vasthouden. U moet dan anticiperen op de marktrisico’s en kansen in de gebieden waar zich vestigingen bevinden. Ons team is verantwoordelijk voor het anticiperen op deze kansen en bedreigingen voordat deze zich voordoen, waarbij we uitgaan van vooraf gedefinieerde strategische doelstellingen

Voordelen

Wanneer u een op maat gemaakte strategie voor risicobeheer van energie voert op basis van uw unieke risicotolerantie, dan kunt u met vertrouwen energie-inkoopinitiatieven aangaan. Wanneer u weet welke beloning wacht na het risico en wanneer u duidelijk zicht hebt op marktontwikkelingen, zal uw energie-inkoopstrategie optimale resultaten opleveren.

Koop energie in met vertrouwen

  • Uw energieportefeuille kan in real-time worden aangepast als de marktprijzen veranderen
  • Visualiseer en volg uw prestaties op het gebied van energie-inkoop
  • Geniet van meer gemoedsrust in de wetenschap dat uw financiële doelstellingen actief worden beheerd en eenvoudig te controleren zijn
  • Identificeer de waarde en risicoblootstelling voor uw huidige portefeuille

Ik wil graag een adviseur spreken